Čo nesmie chýbať na kuchynskej linke každého milovníka varenia

By Category :

Je pre vás varenie len povinnosťou alebo si ho užívate plnými dúškami? Ja to mám asi tak, že ak by sa to dalo, tak varím aj vtedy, keď spím. Nie som žiaden šéfkuchár a nevarím profesionálne, teda nejde o môj zdroj obživy. Varenie je však pre mňa dokonalým relaxom. Preto varím vždy, keď je na to čo i len tá najmenšia možnosť.
Máte to podobne aj vy? Tak si vezmite moje nasledujúce rady k srdcu. Ak si totiž chcete varenie v domácich podmienkach naozaj užiť, musíte si na to vytvoriť vhodný priestor. Zameriam sa na linku, pretože tá je podľa mňa niekedy dôležitejšia ako špičkový sporák či kuchynské náradie.
 Modrá kuchynská linka, na ktorej sú taniere s jedlom.jpg

Všetko po ruke, dosť miesta a dobré svetlo

 
Začnem tým, čo je pre mňa jednou z najdôležitejších vecí, a to osvetlením kuchynskej linky. Verte mi, v kuchyni vám nestačí jedno svetlo na strope. Musíte ich mať aj priamo nad linkou. Ideálne sú samozrejme ledky, a to ako bodové, tak tie trubicové alebo akékoľvek iné. Proste si to urobte tak, aby ste videli každé zrniečko soli či čierneho korenia. Mimochodom, je to aj otázka bezpečnosti.
 
Na linke musíte mať dostatok priestoru na prácu. Napríklad ja robím pri varení neskutočný bordel, ale presne takto sa mi to páči. Myslím si, že bez neporiadku to nie je to pravé varenie. Je však jedno, či vy pri kuchynských aktivitách radi upratujete alebo nie, priestor na linke potrebuje tak, či onak. Žiadne blbosti na linke nepotrebujete.
 Drevená kuchynská linka, na ktorej sú sušené kvety, nad ňou sú zavesené panvice.jpg
Tu sa dostávam k tretej zásadnej veci, a to k tomu, aby ste mali všetko po ruke. To úzko súvisí s miestom. Priamo na linke, nepotrebujete mať nič iné, okrem nožov denka a poprípade utierky. Zabudnite na akékoľvek čačky – mačky. Veľmi praktickým riešením je zavesenie potrebných vecí na stenu nad linkou. Takto ich máte po ruke, no zároveň vám nebudú žiadnym spôsobom prekážať. No a to by bolo asi všetko. Teda všetko základné a podstatné.

Author :